Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ...

Факти за Медицина :

 

 

Луѓето вдишуваат и издишуваат околу 1 литар воздух за 10 секунди

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Научниците сметаат дека чувството на вина може да го оштети имуниот систем

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Децата кои се доени имаат повисок коефициент на интелигенција од оние кои не се

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Десното белодробие на човекот е поголемо од левото.Ова се должи на просторот и позицијата на срцето

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Пектинот што се содржи во јаболкото помага во намалување на нивото на холестерол

5.0 / 5 (2 гласови)

 

На јазикот има околу 9000 рецептори за вкус

5.0 / 5 (3 гласови)

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ...

Copyright © 2018. All right reserved.