Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Медицина :

 

 

Новороденчињата може да гледаат само во црно и бело, првите неколку месеци.

2.0 / 5 (2 гласови)

 

Родителите заради бебињата пропуштаат околу 6 месеци спиење во првите 2 години од животот на детето.

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Секоја година, околу еден милион женски фетуси се абортираат и десетици илјади женски бебиња се напуштени во Кина поради политика на едно дете во земјата.

0.0 / 5 (0 гласови)

 

Новороденче има околу една чаша на крв во телото.

1.0 / 5 (1 гласови)

 

Бразил дистрибуира мајчино млеко во земјата, на бебиња чии мајки не може да го обезбедат за нив.

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Бебињата имаат три пати повеќе сетила за вкус одколку возрасните.

2.0 / 5 (1 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.