Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

Во 1913 година Маргарет Сангер била затворена на 1 месец заради основање на првата клиника за контрацепција

4.0 / 5 (1 гласови)

 

На палубата на бродот Титаник имало 2227 луѓе кога тој потонал. Од нив преживеале само 705 луѓе

4.5 / 5 (2 гласови)

 

За време на процесот на мумификација, древните Египќани го извлекувале мозокот на умрениот низ неговиот нос

4.5 / 5 (8 гласови)

 

Во 1930 година Елен Чурч станала првата стјуардеса во светот

4.0 / 5 (4 гласови)

 

Првото метро во САД било изградено во Бостон, Масачусетс во 1897 година

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Стогодишната војна всушност траела 116 години

4.2 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.