Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

За време на Големиот пожар во Лондон во 1666 година голем дел од градот бил уништен, но загинале само 6 луѓе

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Првата Нобелова награда била доделена во 1901 година

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Во средниот век просечното траење на животот на еден земјоделец било 25 години

2.6 / 5 (7 гласови)

 

Старите Египќани за зачувување на мумиите го користеле зачинот мајчина душица

5.0 / 5 (2 гласови)

 

За време на Втората Светска Војна, во САД немало доволно количество шеќер бидејќи тој бил испраќан на прекуокеанските трупи. Во тоа време пуканките се консумирале три пати повеќе од вообичаено

4.2 / 5 (6 гласови)

 

За време на Првата Светска Војна цигарите им биле делени на војниците заедно со нивните оброци

4.4 / 5 (14 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.