Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

После Граѓанската војна во САД, околу 33-50% од хартиените новчаници кои биле пуштени во промет биле фалсификат

3.7 / 5 (3 гласови)

 

Абдул Касам Исмаил, големиот витез на Персија во X-от век ја носел својата библиотека секаде каде што одел. 400 камили носеле 117 000 книги

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Во 1900 година, за да една жена биде телефонски оператор морало да има помеѓу 17 и 26 години и да не биде мажена

4.0 / 5 (4 гласови)

 

Пред 15 000 години талкот бил користен од страна на пештерските луѓе како состојка во правењето боја

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Вистинското име на Монголскиот освојувач Џингис Кан било Темујин

4.0 / 5 (2 гласови)

 

Најстарата пошта во светот која се уште функционира е лоцирана во селото Санкер во Шкотска. Таа датира од 1712 година

4.6 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.