Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

Во Московскиот Кремлин се погребани 47 цареви

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Во 1926 година во Будимпешта еден келнер извршил самоубиство. Своето проштално писмо го оставил во форма на крстозбор така што во неговото решавање полицијата морала да побара помош од јавноста

5.0 / 5 (7 гласови)

 

За време на XVI-от век во Англија и момчињата и девојчињата носеле фустани до 7 годишна возраст

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Првиот балон на топол воздух патувал во далечина од 5,5 милји над Париз и траел 23 минути

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Во 1685 година во Нова Франција се користеле карти за играње како валута поради недостаток на парички

2.3 / 5 (4 гласови)

 

Во времето на Пуританците да се биде роден во недела било сметано како знак за голем грев

3.3 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.