Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

Клеопатра се омажила за двајца од нејзините браќа

2.6 / 5 (8 гласови)

 

Адолф Хитлер бил вегетаријанец и имал само еден тестис

3.5 / 5 (11 гласови)

 

Најкуса војна во историјата била во 1896 година помеѓу Занзибар и Англија. Занзибар се предал по 38 минути

2.0 / 5 (2 гласови)

 

Според весникот Тајмс во 1938 година, Хитлер бил прогласен за човек на годината

3.5 / 5 (12 гласови)

 

Проценето е дека преку 54 милиони луѓе загинале во Втората Светска Војна,што ја прави најкрвава војна во историјата

1.7 / 5 (6 гласови)

 

На бродот Титаник 13 брачни пара го славеле својот меден месец

2.9 / 5 (9 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.