Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

Во 1836, Мексиканскиот генерал Санта Ана одржал државен погреб за неговата ампутирана нога.

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Кеопсовата пирамида порано била бела како снег бидејќи била обложена со светол мермер кој се потрошил во текот на годините.

4.7 / 5 (7 гласови)

 

Во 1873, Колгејт направила паста за заби пакувана во тегла.

4.3 / 5 (3 гласови)

 

Во 1865, во САД беше основана тајната служба, со првична цел, спречување на фалсификување на пари.

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Исланд била првата земја што го легализирала абортусот во 1935 година

4.0 / 5 (4 гласови)

 

За да се изгради Таџ Махал биле потребни 22 години и 22.000 луѓе

5.0 / 5 (8 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.