Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

Исак Њутон бил член во парламентот

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Рамзес II, фараон од Египет што умрел во 1225 п.н.е. , до неговата смрт имал 96 сина и 60 ќерки

4.6 / 5 (10 гласови)

 

Француските војници за време на Првата Светска Војна имале прекар "појлу" што во превод значи "влакнест"

3.9 / 5 (7 гласови)

 

Најкратката војна во историјата е меѓу Занзибар и Англија во 1896. Занзибар се предал по 38 минути

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Единствената Источно Азијска земја што никогаш не била колонизирана од Западните сили е Тајланд

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Лакот и стрелата биле измислени од Кинезите и постојат докази дека се употребувале дури и во Периодот на Трите Кралства (220-280 п.н.е.)

5.0 / 5 (6 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.