Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Факти за Историја :

 

 

За време на пуританското владеење, се сметало за голем грев ако се родите во недела

2.8 / 5 (11 гласови)

 

Зборот "Nazi" е всушност кратенка од "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei" што се однесува на Националната Социјалистичка Работничка партија на Германија

4.7 / 5 (10 гласови)

 

Порано постоела држава наречена Прусија. После Втората Светска Војна, таа била поделена меѓу Полска, Германија и Русија

3.9 / 5 (14 гласови)

 

Римскиот император Домитиан уживал да седи сам во својата соба со часови, ловејќи муви и прободувајќи ги со пенкала

3.4 / 5 (17 гласови)

 

За време на Втората Светска војна, кондомите биле користени за да се покријат цевките од пушките кои би можеле да се оштета од солената вода кога војниците би пливале до брегот

4.7 / 5 (9 гласови)

 

Првата џамија во САД била изградена во 1893 година

2.9 / 5 (10 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Copyright © 2018. All right reserved.