Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5

Факти за Здравје и убавина :

 

 

Плавата боја има смирувачки ефекти. Таа го стимулира мозокот да испушти хормони за смирување

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Дланките на вашите раце и табаните на нозете никогаш не можете да ги исончате, ниту пак растат влакна на тие места

5.0 / 5 (13 гласови)

 

Во летото во 1858, мирисот од канализацијата во реката Темза во Лондон бил толку неподнослив што пратениците морале да го напуштат Собранието. Ова се случило поради што 2 милиони луѓе својот одвод го истурале во реката

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Креонот доаѓа од францускиот збор "crayola" што значи мрсна креда

4.3 / 5 (9 гласови)

 

Спротивно од верувањата, чоколадото не предизвикува акни

4.8 / 5 (18 гласови)

 

Тиквите содржат калиум и витамин А

4.5 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5

Copyright © 2018. All right reserved.