Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5

Факти за Здравје и убавина :

 

 

Кралицата Елизабета Прва насекаде носела огрлица со малечко шишенце парфем каде и да одела

3.9 / 5 (9 гласови)

 

Иронично, кога лекарите од Лос Ангелес, Калифорнија почнале да штрајкуваат во 1976 година, дневната стапка на смртност во градот опаднала за 18%

5.0 / 5 (8 гласови)

 

Ако пешачите по 20 минути дневно, во просек би согориле околу 3 килограми сало во една година

4.0 / 5 (16 гласови)

 

Повеќе луѓе умираат од чадот него од самиот оган при некој пожар. Тоа се должи на јаглерод моноксидот и другите опасни гасови

3.4 / 5 (5 гласови)

 

Црвенокосите имаат околу 90 000 влакна во косата, додека луѓето со црна коса имаат околу 110 000

4.5 / 5 (8 гласови)

 

За време на владеењето на Луј XIV, жените користеле лимон за да ги зацрвенат нивните усни

4.2 / 5 (10 гласови)

1 2 3 4 5

Copyright © 2018. All right reserved.