Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Факти за Забава :

 

 

Групата луѓе што се ангажирани да ракоплескаат на настап се викаат клакови

5.0 / 5 (9 гласови)

 

Жапчето Кермит е крстено по Кермит Скот, другар од детството на креаторот Џим Хенсон, кој подоцна станал професор по филозофија на Пурд Универзитетот

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Филмот "Клеопатра" од 1963 чинел неверојатни 44 милиони долари. Истиот филм сега би чинел 300 милиони долари за правење, ако се земе инфлацијата како фактор

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Ринго Стар се има појавено во јапонска реклама за сос од јаболка. Иронично неговото име значи "сос од јаболка" на јапонски

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Секој крал од картите за играње претставува некој голем крал од историјата. Од лист - Кралот Давид, Детелина - Александар Велики, Срце - Чарламајн, Каро - Јулиј Цезар

5.0 / 5 (13 гласови)

 

Пет проценти од луѓето кои користат персонални огласи за дружење и запознавање се веќе во брак

5.0 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Copyright © 2018. All right reserved.