Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

Државата Фиџи се состои од 332 острови

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Најсилниот земјотрес досега се случил во Чиле во 1960 година кој достигнал 9,6 степени и уништил се во радиус од 1600 километри

5.0 / 5 (3 гласови)

 

На ризик од вулкани се изложени 500 милиони луѓе на земјата

4.3 / 5 (4 гласови)

 

Најладното место е Восток на Антарктикот каде се измерени -89 целзиусови степени во јули 1983 година

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Најтоплото место на земјината топка е Долината на смртта во Калифорнија.Есента 1922 година измерени се 57.8 целзиусови степени

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Најголемиот остров на земјата е Гренланд кој зафаќа површина од околу 2.176.000 квадратни километри

3.0 / 5 (3 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.