Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

Канада има повеќе подземни води и езера од било која друга земја на светот

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Најголемиот гребен на светот е Големиот корален гребен во севериосточниот дел на Австралија.Гребенот е долг околу 2023 километри и се гледа од вселената

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Антарктикот е единствена земја на светот која не е сопственост на ниедна држава

4.8 / 5 (8 гласови)

 

Ушуаиа во Аргентина е најјужниот град на светот

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Во пустината Сахара постои градче по име Тидикелт во кое 10 години не паднала ниедна капка дожд

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Во САД околу 33% од копното е покриено со шуми

4.5 / 5 (2 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.