Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

Истанбул во Турција е единствениот град на светот кој е лоциран на два континенти

5.0 / 5 (9 гласови)

 

Годишно во светот има околу 500.000 детектирани земјотреси

2.6 / 5 (5 гласови)

 

Најчесто наоѓаниот камен на земјата е базалт(црна вулканска карпа)

3.8 / 5 (5 гласови)

 

Бајкалското езеро во Сибир,Русија е најдлабоко езеро во светот со длабочина од 1741 метри

4.2 / 5 (5 гласови)

 

Јапонија има околу 200 вулкани кои сочинуваат 10% од активните вулкани во светот

3.3 / 5 (3 гласови)

 

Ангелските водопади во Венецуела се највисоките водопади на светот со висина од 979 метри.Тие се 16 пати повисоки од Нијагарините водопади

4.4 / 5 (7 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.