Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

Звукот кој го создаваат Викторијините водопади во Зимбабве е толку силен што се слуша на далечина од 40 милји

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Русија е најголема земја во светот со површина од 17.075.400 квадратни километри

5.0 / 5 (8 гласови)

 

Индија е најголем светски потрошувач на злато

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Плутон е единствената планета во нашиот Сончев систем која не е посетена од вселенски брод

3.8 / 5 (6 гласови)

 

Персија го променила своето има во Иран во 1935 година

4.0 / 5 (5 гласови)

 

Најсуво место на земјината топка е Цалама, во пустината Атакама,Чиле.

4.6 / 5 (9 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.