Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

На марс се наоѓа "Olympus Mons", најголемиот вулкан во нашиот сончев систем

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Поранешното име на Тајланд било Сиам

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Постојат 132 Хавајски острови

4.5 / 5 (6 гласови)

 

Австралија е единствен континент без ниеден активен вулкан

4.4 / 5 (7 гласови)

 

На секој континент постои град со име Рим

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Бајкалското езеро е најстарото природно езеро на Земјата кое се формирало пред 20 до 25 милиони години

5.0 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.