Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8

Факти за Географија :

 

 

Сонцето е одалечено околу 149 милиони километри од земјата

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Нијагарините водопади еднаш и престанале да течат во 1848 дури 20 часа бидејќи се појавил мраз кој ја блокирал реката Нијагара

4.2 / 5 (6 гласови)

 

Во светот се детектираат по 500 000 земјотреси секоја година

3.0 / 5 (6 гласови)

 

Јапонија има околу 200 вулкани и е дом на 10% на активните вулкани во светот

3.8 / 5 (4 гласови)

 

Најдлабокиот рудник во светот е рудникот Ист Ранд, кој се протега на длабочина и до 3585 метри

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Реката Тонл Сеп во Камбоџа половина од годината тече на север, а останатото време тече на југ.

5.0 / 5 (8 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8

Copyright © 2018. All right reserved.