Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Вицеви за Училиште :

 

Малиот Трпе го прашува својот татко: - Тато што е тоа училиште? - Тоа ти е сине како да одиш на гости, но да подучуваш нешто...Дошло ден Трпе да оди на училиште. Отишол и се вратил. Утредента
татко му го гледа Трпе и му вели:- Ти бре, нели одиш на училиште?? - Не
бе тато, секој ден не се оди на гости, ќе станам досаден.

4.0 / 5 (5 гласови)

Наставничката веќе неколку пати закашлува и се обраќа:
- Трпе, не може да се спиеш на час!
- Наставничке можe, ама многу кашлате.

5.0 / 5 (3 гласови)

Наставничката ги прашува децата:
- Нека стане оној којшто се смета себе си за будала.
Сите седат, а само малиот Трпе станува. Наставничката го прашува:
- Зошто стана ти, се сметаш себе си за будала?
- Ма не наставничке, само ми е жал да ве гледам како стоите сама.

5.0 / 5 (5 гласови)

Зошто Перица оди на училиште?
- Му се расипал компјутерот, па нема што да прави дома од досада.

3.0 / 5 (2 гласови)

   Вози таксист еден американец низ скопје
    Американецот: застани застани што е ова?
    Таксистот: Музеј.
    Американецот: ова кај нас го градат за една недела.
    Одат понатаму овој пак: застани, застани што е ова?
    Таксистот: Училиште.
    Ова кај нас го градат за 6 дена.
    Му здосадува на таксистот и поминува покрај стадионот..
    Американецот: застани, застани што е ова?
    Таксистот: Од кај знам сабајле го немаше.

5.0 / 5 (4 гласови)

Логика

Перица прднал во училница. Учителката прашува кој го направил тоа, а Перица кренал рака и признал. Тогаш таа го исфрила надовор. Седи тој надвор на клупа и постојано повторува:
- "Да ти е*ам логиката, да ти е*ам логиката..."
Наидува директорот и го прашува зошто ја псуе логиката. А Перица вика:
- "Па каде во светот го има тоа. 30 луѓе да се гушат во училница, а виновникот да биде надвор на свеж воздух?"

4.3 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.