Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Kviz

Драги љубители на Ризница, овој сајт беше создаден од еден сон, една замисла за збогатување на македонскиот речник, проширување на пишаниот збор, поттик на младите умови и нивната љубопитност кон книгата. Денес тој сон е само бледа сенка во мислата на креаторот. Ризница се наоѓа на крстопат, нејзината судбина е неизвесна како и многу работи во ова ново време. Доколку овој сајт згасне, не дозволувајте со него да згасне и вашата желба за знаење. Не престанувајте да сонувате…

 

Интересен Факт за денес:

 

Адолф Хитлер бил вегетаријанец и имал само еден тестис

Повеќе интересни факти

Мисла на денот:

 

"Постојат три услови за човек да биде среќен: треба да биде глупав, себичен и со добро здравје; но, ако првиот услов не е исполнет- сé пропаѓа"

- Флауберт

Други мисли

Една народна поговорка:

 

Патот кон пеколот е поплочен со добри намери

- кинеска

Останати поговорки

Марфи Ви препорачува:

 

Секогаш кога една теорема биде целосно дефинирана, некоја будала ќе открие нешто со што целата теорема паѓа во вода или пак се проширува до бескрај.

Сите марфиеви закони

Copyright © 2015. All right reserved.